♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Friday, November 13, 2009

spell it right!

QLEP-Quranic Language... and tak tahu EP stand for what. sorry UIA.haha
telah mengadakan bulan bahasa arab.
banyak sangat aktiviti yang dierang buat. antaranya talaqi fizilaalil quran.
CFS GOT TALENT,MEMORISING HADITH..whatsoever,tahniah sesangat kat QLEP. semoga ape yang dibuat mendapat balasan yang baek disisi allah.
tapi yang paling best....SPELL IT RIGHT..!!
walopon namenya dalam bahasa inggeris,sebenarnya peserta diminta menjawab dalam bahasa arab. ana tak berpeluang nak menghadiri semua sesi saringan yang diadakan.
tapi ana sempat menghadiri sesi saringan yang terakhir yang dibuat pada hari Khamis,bersamaan 12/11..oh,semalam la tu.
huhu.
yang unik dan tragiknye..
semua perserta untuk malam itu adalah budak DQ.
ana rase ana hafal nama mereka.
group 1
-afiq arshad
-razani azmi
-azam vice president Medcy

group 2
-nik uqbah
-amirul
-fakhrurrazi

rasenya dah betol. dan.. ni yang ditunggu2..
satu2nya group banat DQ!
siapkaah pesertanya??
-Sarah
_hajar
dan..
-Wan Qurrotu Aini,ateh ana!
haha
semangat tak ana!
semangat tau ana pegi sokong mereka semalam. keluar awal dari kelas iadah. semata2 nak sokong,sebab lepas tu terpaksa menghadiri meeting. ape pon,game ni mmg best dan klakar je. ana sokong2. sekali2 buat program canni best jugak,laen dari yang laen.
semalam,game dimenangi oleh kumpulan Afiq Arshad. sebenrnya tak bias sangat sebab sume dari DQ> sume dah kira macam adek beradek. sapa pon menang,janji DQ,tumpang gembira.
huhu
asobiah betol.
tapi penyokong banin DQ mmg penuh laa. ketok2 meja lagi. semangat seDQ betol.
banat plak tak ramai yang datang,bukan tanak datang,bukan tnaak sokong,mungkin tak tahu atau mungkin ade komitmen laen. mungkin.
ape pon.semoga mereka bersemangat dan berjaya dalam semi final dan final SPELL IT RIGHT akan datang!
marttabatkan bahasa alquran.
kenapa ana tulis kat sini? sebab ana tatau kenapa excited bile Ateh maen game ni.
haha
macam tak percaya tapi itu hakikat!
haha.
tahniah ateh.
katenya dapat ke Semi Final jugak.
tahniah!!
hohoho..dan tahniah jugak buat group yang menang tu. semoga teros maju jayaaaa!
ade gambar tapi malas nak upload..~
:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

5 comments:

Anonymous said...

hiidup ateh!! tahniah.

Anonymous said...

hidup adik & ateh..heehh

anonymous 1 said...

bismillah walhamdulillah

erm tak baik keluar kelas tasmik awal sebenaqnyer..ustd mai dari jauh..

aper2 pon tahniah buat mereka yang menang

ps:haha

nurulhusna said...

alamak. ade jugak~malu..
da la datang lewat kelua awal.mmg tak patot..tak patot..modal pulak bape kerat..uhh.
islah nafsak wad'u ghairak.
~meh same2 tengok semi final diorang isnin malam nanti..
tak sabar!
bawak supporters reramai~
ps 2:sedangkan malam tu ade 3 event laen..tapi usaha jugak nak datang. jom~ajak kawan2. banat,usaha lagi!!

Anonymous said...

Quranic Language Enhancement Programme
(QLEP)
ohhoo..banyaknya nama afiq arshad dalam blog ni.

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.