♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Wednesday, February 16, 2011

Have faith in Allah =)


Dedikasi buat double siblings dan sahabat perjuangan, please, have faith in Allah. J

When your world falls apart
When your pain claims your heart
I'll be there, I'll be around
And I will never let you down

Leave that pain, don't give up
You will fly up high again
Count on me, we are together
We'll make it through this stormy weather

C/o:
No matter what they say
No matter what they do
No matter what they think of you
You have got me and my heart too

No matter what they see
No matter what they feel
As long as you have got me
As long as You And I See...

Take my hand and take my heart
We can never be apart, now and forever
I won't look back, we'll stay together
Trust in me and we'll fly, don't surrender!

Don't lose hope when you are in need
Have faith in Allah, have faith in Him
So please be tough and please be strong
With all His love you can't go wrong

 
[husna] dedikasi khas buat Cik Muna Adila yang baru sembuh. Alhamdulillah. Buat Siti Khadijah Abas yang sedang berusaha untuk menjadi manusia yang cukup tabah dengan ujian Tuhan. Double Siblings saya semuanya kuat-kuat, hebat-hebat. Sebab tu Tuhan uji bagus-bagus. Apa saja ujian datang, besarkan hati kita. Dan jangan risau, selagi saya mampu, saya takkan sanggup tengok double siblings saya 'sakit'. Kalau saya tak mampu tolong, doa saya tetap sentiasa ada buat kalian, semua double siblings saya.
sebab kita dah macam keluarga. =)
 Saya tak pernah gembira melihat mana-mana double siblings kecewa, sakit, dan sebagainya, tapi saya yakin semua yang datang dari Allah adalah yang terbaik buat kita. J oh my double siblings, trust in me and we'll fly don't surrender. J. Have faith in Allah… Have faith in Him…….. Have faith in Allah.. Have faith in Him. I know all of you very much much strong lah. J
tadabbur ayat ni ya =)

[husna] seseorang itu tidak boleh menjadi kuat sorang-sorang. Perlukan teman yang sentiasa menyenangkan dan menenangkan fikiran. Jangan pernah rasa kita mampu harunginya sorang-sorang. Jangan risau, kalian tidak pernah membebankan. J

[husna] dugaan yang Allah beri bukan saja-saja. Tapi Allah mahu menguji hambaNya, durhaka atau setia. Maka, pilihlah jalan setia, kerana di situ jalan kita untuk ke syurga.
take me away with you. =)

[husna] buat mereka yang selalu menjadi sumber kekuatan saya, hanya Allah yang mampu membalas jasa kalian memberi tasji' kepada saya walau hanya sekeping mesej. Allah tahu, hambaNya yang saling berkasih sayang keranaNya ada ikatan yang cukup harmonis sesame kita. J
kita bakal memakmurkan dunia. lets fly together. =)

[husna] trust un me and we'll fly don't surrender!
don't lose hope when you are in need. Have faith in Allah. Have faith in Him.

:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

9 comments:

Anonymous said...

:)
nice song to sing.

serikandi3 said...

cik husna yg selalu menjadi penguat semangat kami.
insya allah,kita saling kuat menguatkan. :)

all the best exam. :)

nurulhusna said...

=)

sing together2

Anonymous said...

laa... kak muna sakit ke patut la lame tak jumpe dia. syafahillah

nurulhusna said...

aah. alhamdulillah dia dah sehat. =)

Anonymous said...

kak husna tak baik melarikan diri...

nurulhusna said...

melarikan diri? mane ada lari. rilek je..

Anonymous said...

tak baik buat macam ni..
kalau tak lari, jangan lari lagi.
tak baik.. sangat tak baik..
jangan buat lagi =(

nurulhusna said...

ohh. tapaham..
??

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.