♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Saturday, February 20, 2010

lagu tema study~

lintas langsung dari bilik study..
Sejak di'kuarantin' untuk menunggu paper terakhir untuk semester ini, yakni PHYSIC, pelbagai ragam dapat dilihat. PHYSIC ni subjek 'kegemaran' kami.
Maka,
disebabkan itu,
carry mark sangat 'tinggi'.
Sedang asyik dibuai 'ketidaksabaran' untuk menghadapi paper terchenta ni,
pelbagai lagu menjadi mainan hset kami,
kononnya penguat semangat.
Sedang diuji dengan pelbagai mehnah hantaran dari TUHAN,
kekuatan dan 'ketidakbolehtiduran'
dek kerana banyak topik yang memang sudah 'hadam'.
Mereka kata,
"ujian Allah hantar nak tambah amalan kita."
makan,
seperti biasa,
rukun usrah yang pertama,
BERLAPANG DADA.
Yelah,
nak berjaya,
kena ada pengorbanan.
Panjang pulak.
Ingat nak lintas langsung 5minit aje.
Tape la,
ini lagu tema kami di bilik study kami.
Skadar nak kongsi,
mana tahu boleh jadi lagu tema kamu jua nanti.
Lagu ni dipilih disebabkan beberapa 'word' yang digunakan boleh menaikkan semangat.
Bile sebut,
"isteri cerdik yang solehah',
semua akan kembali menatap buku,
kuat.. kuat...
satu umpan yang hebat untuk mengelakkan ada yang tertidur dek kerana
semua nak rebut title,
"ISTERI CERDIK DAN SOLEHAH".
Memang,
lambat lagi,
tapi nak jadi cerdik dan solehah,
kena bermula dari sekarang~
Maka, tengoklah lagu ini.
Kalau nak soft copy,
bole bluetooth dengan
SITI KHADIJAH.
(promote).
Senang, download dalam internet.
Dunia bertambah maju.
Atau anda boleh on YM anda,
dan kita boleh transfer file lagu tema kami ini.
Sekian.
Selamat melihat lagu.
Pergi dulu.
Isteri Solehah
( 1 )
Isteri cerdik yang solehah
Penyejuk mata, penawar hati, penajam fikiran
Di rumah dia isteri, di jalanan kawan
Di waktu kita buntu, dia penunjuk jalan
( ulang 1 )
Pandangan kita diperteguhkan
Menjadikan kita tetap pendirian
Ilmu yang diberi dapat disimpan
Kita lupa, dia mengingatkan
( ulang 1 )
Nasihat kita dijadikan pakaian
Silap kita, dia betulkan
Penghibur di waktu kesunyian
Terasa ramai bila bersamanya
( korus )
Dia umpama tongkat si buta
Bila tiada satu kehilangan
Dia ibarat simpanan ilmu
Semoga kekal untuk diwariskan
( ulang 1 )
( ulang korus )
Doakan kami menghadapi paper terakhir pada
22 FEBRUARI 2010.
Doakan.
Rabbi Yassir Wala Tu'assir.
Allahumma najjahna fil Imtihan Mumtaazan Naajihan...
Ameen.
Ameeen..
Ameeeen ya Karim..
Taqabbalallahuminkum..
Minna waminkum.

:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

34 comments:

Anonymous said...

'pelbagai lagu dimaenkan oleh henset kami'

cik adek,hset ko bole main lagu ke? lagu ape? hahahaha....

nurulhusna said...

kutuk le henset murah gue. gue zuhud aje. takesah la. mak bapak gue tak pernah beli henset unt anak die. beseny klo dpt henset bile dpt kejayaan ape2 je. khatam dh lepas. mmg tade peluang nak pau henset.. klo nak mak bapak beli kena tungu grade cfs kot..tape,tunggu rezeki jatoh dari abang aje.haha.

Anonymous said...

bagi hset kat die nanti die baling,rosak je. bek tak yah bagi.

studi elok2 naa.. smuge dpt skor pointer.
patut la, rgupenya takut dapat pointer tinggi kena tukaq kos na..

paling solehah said...

aku dipaksa bagi komen kat sini...

jadi,
semoga kite semua berjaya.
selamat berjaya kawan2 dalam exam..

paling paling solehah said...

murah2 enset die pun banyak berjasa tu..

bukan takut pointer tinggi, takut dapat populariti? :))(mmg dh dapat)

semoga berjaya jugak.
usna,kalu ko nak jadi paling solehah,kena rajin2 buat air kopi,jgn asyik arah org,tahu le berbakat bab2 jadi pengarah.hehe

paling beramal soleh insya allah dapat kat ko...

(......)

nurul2 said...

lawak2.ak tunggu sape yg plg awai jadi ISTERI.sapa paling awai,dy yg paling berhak dapat title ISTERI CERDIK YG SOLEHAH..

sabar cik adek,
ko paling muda,
jangan berangan.
bagi peluang pada kakak2 dulu yeaa..

nurulhusna said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

banyakkan komen...

org yg dah habis exam. said...

tumpang lalu kacau orang kuat studi......

bittaufiq wannajah......

gen9 said...

salam najah fil imtihan!!
dari seluruh warga GEN9 buat bakal2 isteri cerdik yang solehah!

miss NH said...

alhamdulillah....
sejuk hati dengo...
semoga impian menjadi isteri cerdik yang solehah tercapai....
gudlark exam!

paling solehah said...

loor,ramai plak org komen kat sini.ni mesti sebab ada komen aku yang cute mute dan paling solehah ni.ho....

kak noni said...

sapa yang paling cerdik dan solehah, bole la ye datang amik nasik lemak percuma,kak noni belanja...
perhatian: kak usna terkecuali. sebab tak cukup umo.

paling solehah said...

dah kalau dia tak cukup umur, yang kak noni panggil dia 'kak' tu kenapa?
nasik lemak je???
fishball?
nuget?
banana split?

aishah jauhara said...

salam.
wah,sedap lagu tema..
he..

anonymous 1 said...

Bismillah walhamdulillah.

Hahah lawak la plak(sambil tepuk2 dahi).
Sampai ati ckp fizik bosan..Fizik la menjd pembakar smngt diriku inih..Siap rase nk tuka kos amik physical science (unfortunately dah nk graduate baru terpikiaq..pelik sungguh otakku ini..)

ps:keh3 lawak btol hang pa nih

Anonymous said...

sian henset ko kena kutuk.selalu ea org kutuk henset tu.

cik anonymous,macamtak kenai plak,beliau mmg lawak,pelik,nakal dan unexpected.

sima dan zati wakil gen9 amik physic science.

ikut jejak langkah mereka. okei jugak!

husnabaek said...

ALLAH AKBAR..
banyak plak komen kat sini.

semoga ape yg dicita2kan menjadi kenyataan terutama buat sahabat2 yang mmg obses dgn perkataan "isteri cerdik yang solehah"..

http://tiadayangistimewa.blogspot.com/

tuhan,
cita2 kami mulia..
maka perkenankan lah.

sesiapa yg mengutuk hset murah ana,takesah.. serius tak kesah.

buat semua,
mungkin perkataan "isteri" masih jauh dgn kite semua,

tapi menjadi solehah dan cerdik wajib bermula dari sekrang.
sebab nak bina peeribadi tak semudah membina projek AED yang boleh disiapkan dalam mase 7hari.

all the best semua.

jadi isteri. jadi suami.

klo nak yg solehah, kne jadi soleh dulu~

kak noni said...

akhirnya ada respon.

kite panggil dia kakak,
sebab dia fikiran matang..

macam orang umur 30tahun. walaupun dia selalu berbangga dia masih 18 berbanding kawannya yang sudah 29 tahun.. riya' tol kat usna.. 18taun pun nak bangga.

anyway,semoga cita2 nak jadi isteri solehah tercapaidan dipercepatkan,,,,,

harap jadi solehah said...

usna, tolong ajar ak jadi BAEK. ajar ak bia sume org suke. PR tinggi..hormat org.
huhu.
nak gak jadi cerdik dan solehah..

jah said...

mai jale umah ore deh cuti ni.jange dok sajo dumoh..doh kato nok jadi solehah.kato PR tinggi.
tapi meme pong.. hehe

bukan pujian tapi.. said...

saya setuju!
sangat senang orang nak rapat dengan penulis.
pandai hormat orang.
besh2..

husna said...

alhamdulillah..

tade keje ke asyik pam org je.
kembung perut nih masuk angin.
adui.
kena cari minyak yu yi cap limau.

ape pon, bak jadi baek senang je,
amek quran,buat cermin. jadikan sbg panduan cermin hidup. bahagia punye..
insya allah.
i pon tak sampai tahap tu lagi, still in progress. same2 jom.

anonymous 1,
budak2 ini mmg kelakar. penat i nasehatkan mereka. tapi tanak dengar cakap i.

'cik anonymous1"? ye ke?

kak noni: bising ja budak ni. haih. cukop2 la tuh. jangan buat onar lagi. cuti tu isi dengan benda baek2.

PR tu senang je. mesti sentesa senyum. cube bagi ape yg org nak selagi tak langgar prinsip hidup dan tentunya syariat.
patu, gaya badan pun mesti pandai.
jangan berlagak pandai, mesti rase diri sendiri paling tak pandai bile nak comunicate.
patu, mesti bagi peluang orang laen cakap dan try to grab he/her love dengan mintak pandangan mereka. sebab bile mintak pandangan, nanti mereka rase mereka dihargai.
memang pon,kite kena hargai orang. ucap terima kaseh sentesa. walopon suro anak sedara bukakan tv, blaja untuk ucap terima kaseh juga. sebab nanti mulut kite akan terbiasa unt say 'thank', mekasih. nampak kecik, tapi sebenarnya kesannya besau syeikh.

selaen pada tu, banyak lagi tips. next time ill try to share in my post. sebenaqnya tak layak sangt nak cakap sal PR,respect orang sume ni. tapi itu ape yang ana tahu je, dan ape yang ana dapat dari orang2 yang ana respek setakat ni. alhamdulillah.
tapi mmg betol, sangat penting PR tinggi, bukan nak bodek orang, tapi nak built a profesional relationship. itu ape yang ana selalu kata pda team UKJ.
kite jangan bodek, tapi bina relationship yang profesional..
itu saje kali ini. laen kali kite share lagi ye terutama buat bakal2 isteri cerdik yang solehah(termasok diri sendiri,sape tanak jadi isteri cerdik yang solehah>????)

panjang,macam post plak. hem. terima kaseh aisyah jauhara,lagu tema ni mmg sedap, sesedap cita2 untuk menggapainya, insya allah..

anonymous 1 said...

Bismillah..

Mestilah Iye...

ps: Bukan cik ek, tapi encik

kak noni said...

hah? encik?? usna,buat malu ak je..
huuuu.. kenapa die encik?

husna said...

la. ape kaetan dgn i? i tatau. dah die lahir dengan kromosom XY.
maka die adalah encik.
tape la,mane tau antra KORANG ade yg bole jadi calon isteri cerdik yang solehah unt satu2nya 'encik' dalam komen ni. i tatau klo ade encik laen.
haha. padammuka.

jundullah04 said...

ya allah,terkejut ana tengok komen kat sini. banyaknya! mencurah-curah ke ladang gandum!
apa pun harapan nak jadi isteri cerdik yang solehah semoga jadi kenyataan la yer!
insya allah,semua yang ana rasa ana kenal tu dah ada bakat dah,cume perlu diasuh dan dididik sikit jer lagi. insya allah,semoga allah berkati,allah redhai semua niat baik semua kaum muslimah kat sini.

jundullah04 said...

wait! ana stuju kata ustazah husna. cara nak bina PR mmg perlu ada cara yg profesional. nanti buat la post tentang PR yer. kongsikan apa yang ada walaupun sedikit. yang penting,jangan copy dan paste. ustazah ada kebolehan menulis. mungkin kekangan masa sajer. takpe,nanti kongsikan. ana pun nak tahu juga macamana nak bina PR yang profesiional ni. macam menarik. patutnya nampak pandai comunicate and.. betul, mudah grab attention org. kongsikan nanti yer. syukran.

jundullah04 said...

*patutlah ustazah nampak pandai comunicate and mudah grab attention org.

kak noni said...

penuhkan komen.
usna..
aku penuhkan komen..
penuhkan komen..

penuhkan komen.
semoga sihat2 dimusim cuti..
usna PR yg tinggi.
baguih anak mak.

kak noni said...

usna tau ke sape anonymous1 tu?
hehee...
calon ea..
hihi(dgn keadaan malu2 kucing)..
iye ea..
hehee(sangat nak tahu)
calon ea....
hehe

mana ko tau die lahir XY,boleh jadi die lahir XXY. ha,skrg ko teka,penyakit genetik ape tu?

usna,baik ko terus terang.

Anonymous said...

banyakkan komen.

Anonymous said...

i gave her rm500, rm100 she used to buy something for our newborn nephew and something for our mum, and the rm400 she put it into tabung haji. so,no handphone for her..she choose it..

003 said...

mmg sah solehah!

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.