♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Thursday, January 27, 2011

EMAIL: Mujahid. Berjuang Jangan Henti.

Wahai para mujahid maralah ke hadapan
Kerahkanlah tenagamu dan jua fikiran
Korbankanlah harta sekalipun jiwa raga
Teguhkan keyakinan teruskanlah perjuangan

Wahai para mujahid janganlah terpengaruh
Ujian nikmat hidup duniawi
Biarpun ianya begitu indah
Namun hanya sementara

Memang berjuang itu terkorban
Kerana kita berjuang untuk berkorban
Itulah asam garam perjuangan
Syarat mendapat cinta Allah

Wahai para pejuang kebenaran
Suburkanlah semangat juangmu

Setiap masa sepanjang hayatmu
Dengan irama hiburan ini

Tempuhilah penderitaan
Di dalam perjuangan
Kerana itu adalah penghapus dosamu
Berjuang kerana Ilahi
Walaupun sedikit tetap kan dinilai
Sebagai amalanmu yang soleh


Somebody paste this lyric and attach to my email. The footnote said, "Jangan rindu rumah sampai rasa hilang semangat nak juang. Masa kat PJ,guna masa betul-betul, sebab masa yang bersisa tinggal sikiiiit sangat lagi. Jangan risau, balasan Allah pasti besar. Take care. Belajar rajin-rajin ea. Exam dah dekat. Pulun betul-betul. Akademik jangan jadi fitnah pada kita. Ke Kuantan tu.. Hem.. Tahu apa perasaan sampai tak nak pergi, afham.. Tapi pergilah. Itu tanggungjawab. Husna kan figure. Jangan rosakkan nama. Pergilah dengan ikhlas. Insya Allah, ada kebaikan disitu. Jangan menolak tanggungjawab. J Ok. Love to read ur blog. Uhibbuki Fillah. J"


TERIMA KASIH atas kata semangat. Semoga Allah membalas segala kebaikan dengan kebaikan yang lebih baik. Ameen. :):: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

No comments:

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.