♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Monday, January 24, 2011

Homesicking.

the ones yang tak pakai kopiah tu paling otai. katanya kalau pakai kopiah nanti nampak macam imam pulak. dia takut la tu orang tolak dia jadi imam solat. :)

Ada ke word tu dalam kamus?

Takesah la. J

Yang penting anda paham apa maksudnya. Kalau anda tak faham, takpe, saya faham.


Sungguh. Kalau minggu ni takde trip to Kuantan. Saya pasti melayang. Sekurang-kurangnya ke Seremban.


After completing EAP and having such a-after and after- continuous tutorial and quizzes I feel like drowsiness. And vomiting (lalalala)

Walaupun ibu call tiap-tiap malam. Tapi tetap nak balik menatap wajah mereka.


22nd January besday Kakak. Beliau ada di rumah. Maka,mereka bergembira makan-makan. (roti tempayan je pun).

Tapi walau makan roti tempayan je, bila makan dengan keluarga, makan nasik,ikan bilis dan kacang panjang pun takpe. J

Namun begitu kami begitu gembira. Sebab kami sekeluarga ada keturunan India, moyang saya tulen India. Nenek saudara saya di Klang pun, fasih cakap Urdu. Kami sekeluarga je yang tak pandai berbahasa Urdu. Rugi pulak rasanya.

Bila ke Klang, gembira melihat budaya-budaya yang kami tatau pun. J sebab tu Ayah saya pandai masak. Kalau dia masak, fuiyoo. Memang sodap. Dah dia keturunan pandai masak. Dari nenek lagi, memang terkenal pandai masak. Kalau bab keturunan ni, J hehe.. mesti lepas ni keturunan Ayah saya pun pandai masak. Dan saya tergolong dari keturunannya. J

Kalau pergi Klang, selalu makan best-best. Sebab diorang pandai masak. Order je nak makan apa, mesti terhidang. Hidangan wajib yang kami order, nasik lemak CIk kIah. Sodap eden kata. Percayallah. J menjilat jari punyalah. J

[saya harap saya pandai masak macam ayah]

Hoho. Bila cerita-cerita ni lagi la rasa nak balik. Nak makan ayah masak. Ayah suka makan kari. Biasalah tu mamak. Tapi saya menurun belah Ibu,keturunan Tok Sheikh, suka makan sup. Bila saya balik je, mesti ayah terus tukar menu, ayah masak sup je. Sup ayam. Sup tulang. Sup kaki. Sup ikan (singgan ikan), tomyam tu mesti dah. Mereka tahu saya penggila tomyam. J tapi biasanya tomyam ayah tak buat,kami makan-makan kat luar. J

Whoa! Memang rasa nak balik sekarang jugak. Asyik rasa nak 'high' je bila teringat kat istana di Kubang Batang. J

Kecintaan pada keluarga adalah satu anugerah. Akanku gunakan sebaeknya.


Ibu. Ayah. Abang. Kakak. Adik. – dalam hati ada taman. Tapi taman dalam hatiku rosak dihentam taufan. Dek kerana rasa rindu yang melampau pada kalian ahli keluarga tersayang. JJ



:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

20 comments:

k.a.k.a.k said...

keep smiling reading this.

kalu rindu gak kelik laaa.

roti tempayan.. mengidam.. nanti kita makan ye..

caliph said...

kat umah tak massak tomyam,sup sebab tunggu dekna balik. its a pleasure to be love rite? so.. take care dear......

nurulhusna said...

dah gune wireless yang same, pastu buat banyak2 komen pulak kat blog chumel saya ni.

incik dan puan, kalau rindu saya, katakanlah rindu. usaha berbasa basi.

saya tahu incik dan puan sdg menunggu kepulangan saya.

yang pasti,banyak benda saya nak tuntut. banyak cerita saya nak kongsi.

incik dan puan,tunggu saya ye.

its a pleasure to be love by u.. alhamdulillah. :))

k.a.k.a.k said...

rindu? sikit pun dok..

i oredi sepah2kan bilik u. gune sume barang u. so should i hope u to come back and scolding me?

nurulhusna said...

ok. tak marah. paling kurang i am not ur driver anymore. orait sis~

k.a.k.a.k said...

pardon!!!!

nurulhusna said...

lalalalalalallalalalallaallalalalaaa.............................

jalan kaki je laa... i am not that kind of driver.. lalalla

caliph said...

nak kijo pong tok sene baco komen sini.

g ngaji2 laa budak2.

k.a.k.a.k said...

lalalalalala.
kalu tok jadi driver, beta tak mboh doh tulong demo... especially to stay in UIA. lalalalalalalala...

hok kijo tu kijo la, tak payoh dok baco blog. nyibukk.

nurulhusna said...

ok2. sennget la ado kakak pung..

kak. bising jah engineer tu. pahni kita jange masak unt dia lagi. keh3

caliph said...

mace laa selama ni demo duo ore hok masok. lawak paling best. ba hok masok. demo dok dapur amek namo jah. pahtu koya jadi tuke masok. plis la budak2.

nurulhusna said...

please la ore tuo.
without me, ba tak semangat tau nak masak sedap2

caliph said...

lol

pahtu selame ni make ba massok demo takdok sedak je. perasan dooh. dok dapo jadi tuke kacau buleh la. arap ko air tange jah sedak,tapi malahh.

nurulhusna said...

ohohooo.buke malah, ba tok bui peluang. nati pandai masok ke sebuk pulak nak ado tok laki cepak2. sapo jugak susoh hati pahni.. alohlaa..

k.a.k.a.k said...

ba tok bui sebab demo tu budok2. not like me. sumea tuduhan di atas bukan unt saya.

caliph said...

serupo jah blako..

nurulhusna said...

redho je lah gapo nok kato.
doh saya ni adik,saya jadi la budak2. nati klo saya jadi ore tua kea, u ol pulak rasa susah jiwa raga.

k.a.k.a.k said...

u oredi 20. remember that. should make a move to a beter future. buke sampai bilo2 nk duduk with us. ok. lepah sep kawe nikoh, u should have ur own way of life.. start to build it dear. terima hakikat, demo sudah dewasa. should think like an adult. balik nati mesti ada perubahan. not just thinking about icecream only, more than that our life is all about. and one more, ur illness, ur suffer, is not the reason to be very pesimis with this life. allah know the best n u should try to be the best. dont think that ur illness is the end of ur life. u'll be recover. i promise u. u'll be better. i promise u. take care my dear. dont be sad. love ur so so soo much. no cry session due to ur illness. face it like u face it before.because everyone know, my lil sis is very strong enough tough person. thats all. and i know, allah love u much much better that me and the jerk engineer. hehe

caliph said...

aaaaaaaaaaaaa.............

nurulhusna said...

sobs sobs sobs.

thanks my big sis and bro. ngeh2.

20 komen.
stop now!

+___+

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.