♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Saturday, January 29, 2011

Kuantan. Here we come.


Tak sabarnya menunggu esok datang dan selepas Subuh bergegas berkumpul di dataran bas UIA. (depan Fatimah College la tu)

Sungguh tak sabar… (Ye ke? Kalo roommate tahu mesti dia kata saya tipu..)

Insya Allah, perjalanan kami budak-budak baek MEDCY akan bermula daripada pukul 7.30 Pagi daripada UIA. Dijangka tiba ke Kuantan pada pukul 11 Pagi. Mungkinkah? (maaf,saya lupa tentative).

Akan berkampung sebentar bersama orang Kuantan. Insya Allah. Akan dipecahkan ikut course. Kemudian ada briefing best. J Jangan jeles orang yang tak datang. J

Petangnya kami dijadualkan bertolak ke Chalet Aman Sari. DQians, I hope all of us still remember this chalet, ok.

Check-in. praying. The best event, BBQ-ing. Oh, mereka memang patut jeles. J (sedang sedapkan hati.. L)

Kemudian, menginaplah di dalam bilik berhawa dingin dilengkapi TV dengan selesanya. Wah, what kind of holiday!! J

Esoknya, aktiviti senam robik. Ayyaak, Gen9 pasti ingat apa yang kita buat dulu-dulu. Bestnya. J

Aktiviti beach-walking dan menghirup udara-udara yang bersih dari Pantai Sepat tentunya. Hope so. Jadi anda mmg patut jeles. J

Selepas itu, dalam pukul 10 pagi, kami akan bertolak pulang. Wait, before that, kami akan singgah di Teluk Cempedak. Melihat keindahan alam sekitar. J

Sekejap saja di TC. Dijadualkan tiba kembali ke UIA dalam pukul 4 petang.

Jangan berani sampai lambat. Kalau tak nanti saya mauled dalam bas tuh.

Saya sungguh berharap perjalanan yang dirancang sama dengan perancangan Allah. Namun seandainya ada perancangan Allah yang lebih baek, maka berlapang dada dengan aturanNya adalah yang terbaek. Moga-moga perjalanan di berkati dan selamat.

Perkara yang saya paling titik beratkan, BARAKAH. Tak guna jalan jauh-jauh, pergi ziarah tempat ilmu dan budi tapi tiada keberkatannya.

Mohon dengan sangat, para peserta dan komiti terutamanya, menjaga keberkatan program kita sepanjang hamper dua hari.

Perkara yang sama yang selalu saya pesan pada adik-adik bakal penyambung perjuangan saya. J insya Allah. J



Dan yang penting, moga-moga kami tiba awal di UIA. Saya tidak mahu melepaskan peluang mengikut majlis UIA BERSELAWAT. Oh, takmungkin saya lepaskan.

Baru-baru ni saya dah terlepas KL BERSELAWAT. Tentu tidak akan melepaskan UIA BERSELAWAT. Malah, saya jadi komiti untuk majlis ini. Teruja!

Kawan-kawan, jangan lupakan saya. Saya juga mahu berkhidmat. I like.





Yang penting, pemergian saya pasti dirindui oleh roommate dan bear family. I know u will… J

"Ya Allah, sekiranya perancangan kami ini tidak baek, maka Kau perbaekkanlah dengan ilmuMu. J"
Jangan Lupa Solat Sunnat Musafir!


 
Erk,Senior, wait me there!


p/s: Saya sedang bermusafir. Bateri hset tentu tidak dapat dijangka. Maaf. Dan mesti doakan saya berterusan supaya kami selamat sejahtera. Terlalu banyak kemalangan yang dilaporkan sejak kebelakangan ini. Moga-moga Allah melindungi kami dari sebarang musibah. J Mohon dengan baek, Ya Rahman. Doakan ya teman-teman. (Macam nak pergi lama je)

ayah ibu abang kakak – jangan risau, saya pandai jaga diri. Bukan budak kecik. Dah puluhan tahun dah. Doakan saya juga ye. Yang penting doakan saya ikhlas dan selamat semuanya. Sayang kalian!


 

:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

2 comments:

Anonymous said...

have a nice journey. take good care. jadi solehah.

nurulhusna said...

syukran. =)
insya allah.

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.