♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Wednesday, February 16, 2011

Bila nak dekat exam…


Bila nak time demam exam ni, macam-macam orang kita jumpa.

Ada yang tak Nampak muka langsung sebab study siang malam.

Ada yang makan pun tak, gara-gara takut merugikan masa.

Ada pulak yang tengok movie rilek-rilek je, macam exam tu kena tunda.

Ada pulak nak tensi muka masam macam serigala.

Macam-macam orang.

Ada jugak yang mengarut tahapape. Yang ni bahaya sket sebab mengganggu gugat orang lain. J

Tapi takpe. Apapun keadaan anda, saya sudi melayannya selagi tidak membawa mudarat pada saya.

Yang penting, anda usaha yang terbaek untuk peperiksaan mendatang.

Ini semester terakhir buat kita. Jangan main-main dah.

Yang lagi penting, tawakkal pada Allah dengan setinggi-tinggi tawakkal.



Bila nak dekat exam semua orang jadi jiwang?



Yang penting, semua orang ada matlamat mereka yang jelas.

J

Jangan asyik risau benda lain tak tentu pasal. J



Salam imtihan buat semua. J Semoga najjah bittaufiq. J



p/s: bila musim exam, antara benda yang datang bermain di fikiran adalah kenangan di DQ. Fuh.. Bila lah nak g masjid DQ ni. Taktertahan rindu dah ni. L

:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

12 comments:

abi said...

bile habis exam? hujung minggu ni free dok? jom g PD. teluk kemang. naik pisang. sambil singgah jenguk ayh long kat si rusa.

nurulhusna said...

uwaaaaa.. tak rela--tak rela..
exam laa. sampai 22hb. :((
ayah long kat si rusa, nt bole makan masak lomak cili padi.. :((
sungguh tak rela...
maen pisang kat teluk kemang.. bestny... :((

abi said...

make jah tahu. ore nak g ziarah la. lame tak g si rusa. hubung rahim. kih2.
nasib a exam. no comen.
kalu exam, tak payah rajin2 update blog, g update buku lagi bagus.
exam macam tak exam jah..

anyway, masak lemak mak long buat... slurppp.. mesti sedakkkkkk....

nurulhusna said...

senget.

yelah. takesah ah. tunggu a ore habes exam.. tapi klo tok seyy tunggu tak po la.. stakat PD teluk kemang si rusa, i boleh pegi la u. (belagak)

abi said...

i tunggu u habis exam. 26hb ok? kita p bermalam kat si rusa.

nurulhusna said...

bermalam kat si rusa... hem..

26hb ke? grrr... yelah,nt call lah.

:((

doakan dekna exam. gemilang terbilang ye. :))

uda said...

"bila musim exam, antara benda yang datang bermain di fikiran adalah kenangan di DQ. Fuh.. Bila lah nak g masjid DQ ni. Taktertahan rindu dah ni."

ooh yg ni mmg sangat rindu lah u!

nurulhusna said...

uda!!!!!!

aah... betol...renduuu sgt..
uda, ada kt mesia ke??

uda said...

yep..uda smpai isnin mlm selasa..
adik tgh final exam kan..chaiyok2!!
work for islam! :)
all da best!

nurulhusna said...

uda~ nati adik cuti bole la p teganu ni. hehe. lama snagat tak jumpe uda. nanti uda mai sini ke. gane2 pun kite kena jumpa jugak. eh, ayong balek gak ke?

abi said...

woi,exam jangan main blog a.

bu kata dekna kena balik kelate 2hb? tok dea la nok g PD..
jange jeles, masak lomak cili padi menunggu kami.

nurulhusna said...

senget. :P

ye ke kena balik 2hb... oloh..sedihny.... =(

takpolah, nati lepas ni kita g lagi PD eh.. si rusa kita bermalam dua tiga malam pun bole.
nati dekna cuti 7 bulan. macham2 boley buat~ =)

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.