♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Tuesday, July 24, 2012

Cuti Semester bersama Geng Konvoi =)

Nice kalau dapat geng konvoi yang sporting. Setiap kali ada program, konvoi. Sabar banyak-banyak bila kena menunggu. Sabar banyak-banyak bila salah jalan. Sangat comel. ^_^

2 Ramadhan, saya dan sahabat berbuka di satu tempat baru. Selama hidup kat Kelate, ni first time sampai Gual Periuk, atau tempat yang lebih spesifik, Bukit Tandak.

Pada awalnya, tak niat nak buka puasa kat situ, sebab nanti Ibu buka puasa sorang di rumah. Tapi alhamdulillah, Ibu benarkan balik malam sebab ada 'guard' yang setia dan baik hati. =)


Program ni nice sangat.
Lepas Asar, 
kami dibahagikan ikut kumpulan kecil, 4 orang satu kumpulan.
Setiap kumpulan move dari rumah ke rumah, ajak datang makan colek selepas terawih nanti.

Memang pengalaman baru.
^_^

Then,
last sekali,
kami stop kat rumah last yang juga dikira rumah keluarga angkat.
Iftar kat situ.

Mula-mula agak kekok. 
Mana biasa ada keluarga angkat ni.
Tapi at last,
berjaya jugak.
Sampai je rumah keluarga angkat, 
terus kena paksa masuk dapur.
^_^



Best juga ada keluarga angkat. 
Kami empat orang.
Zulhelmi, Darwish, Saya dan Wirdah.



Selepas iftar di rumah keluarga angkat, solat Maghrib berjemaah dan kumpulan kami terus bertolak balik, memandangkan semua ada urusan masing-masing.

Tak sempat nak makan colek. 

Berhenti solat terawih di masjid dun Bukit Tuku.
Nice memoir.

And we had a promise,
lepas ni ada masa,
kami buat lawatan lagi ke rumah-rumah yang dilawati.

Memang terisilah cuti kali ni. 
^_^

Alhamdulillah, 
walaupun sedih Ayah puasa kat Perak sebab kerja,
tapi itu satu tiket untuk selaluu konvoi. 
Kalau Ayah ada, 
mana nak bagi anak perempuan selalu keluar.

Kalau dengan Ibu,
asalkan pergi ramai-ramai,
memang Ibu bagi je.
Kadang-kadang Ibu risau jugak,
kalau jadi apa-apa Ayah takde.
Tapi bila cakap,
ada 'guard',
Ibu terus kasi.
^_^

Banyaaaak lagi program,
kalau konvoi macam ni memang meriah.
Geng Konvoi pula semua best-best.
Athirah Ariffin, Alifah Farhana, Ainu Mardhiah, Wirdah, Maisarah Hadzri, Habibah Hassan, dan beberapa orang muslimin.



Lagi gambar di sini.
Have a look.

Sampaikan facebook pun dah tak rasa menarik sebab seronok konvoi.
=)


:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

15 comments:

fatin said...

bestnya akak..

husnataqwa said...

best!

fatin said...

laaa,lagi best sekumpulan dengan dak uia belaka..

husnataqwa said...

kebetulan yang dirancang..
(ketawa jahat)

abi naim said...

drive male lagi? g la brubat mato tu, pahtu takdok sapo nak maroh drive male.

husnataqwa said...

ramai2 la.. konvoi2.. ok2, nati g klinik pakar mata dr rosli, insya allah

abi naim said...

konvoi denge bakal adik ipar abe ko?

husnataqwa said...

koya.. bakal adik ipar la sangat.. haha. takdop lagi bakal adik ipar eh..

fakhira said...

eh eh buke bakal adik ipar abe tu ore pahang ko?

abi naim said...

oyak doh kea nok ore kelate jah, tokse ore pehe. cari ore klate sudoh laaaaaa...

fakhira said...
This comment has been removed by a blog administrator.
abi naim said...

mano boleh, dio keno dengar kato..

fakhira said...

kuat abe ki control..

Anonymous said...

kak, mana gambar g rumah2 orang tu?

husnataqwa said...

ada dengan darwish.. nt la nak mintak dengan dia. khamis ni jumpa dia

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.