♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Wednesday, January 09, 2013

If you love her,tell her.

During childhood, i have two bestfriend. One girl who is studying medicine @ India. The other one is a man who is studying architecture @ Sydney.

The man did sent me an whatsapp messege.

"Are... Hem, tol ke dia da nak kawen weh? Wooot!"

"Ha la. Balik tak nanti wed dia?"

"Of course tak sanggup. Argh. Aku baru ingat nak proposed dia balik Sydney nanti. Woot."

Saya dah agak. Haha. Dari dulu lagi saya rasa budak ni suka dekat kawan yg lagi sorang.

"Haa,padanmuka. Sape suro tak bagitau. Redha je lah. Cari laen ya!"

"Kau teruk. Tak membantu langsung. Aku ingat dia tahu aku suka dia..."

Itulah,laen kali jangan maen ingat-ingat.

If you love her, do tell her. BUT with the most proper and good way,of course.

But telling doesnt mean getting. Anyway, it must be a nice trying. ;)

Btw,trying is worth. At least,tell her. Whether she accept or not, its not our will. But,make she know is the great thing.

Saya bersimpati tapi kebanyakan lelaki mmg begini,kan? :p

Oh ya,jangan salah faham. We are talking about, kalo suka,bagitahu elok-elok. Bukan maksudnya couple. Nasihat ini bukan untuk budak-budak bawah umur. ;)

Published with Blogger-droid v2.0.10

:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

3 comments:

Izzati Nur said...

serius lama xbaca blog khusna lepas laptop kena tarbiah ayaq.Dah melekat hampir stgh jam sini baca yg blum baca. Kuat sgt hapdate
even exam pun

so many thing make me smiled when read it. U ni mmg sweet :P

sedih baca cerita kwn khusna.
Huu.tumpang simpati, tula nk bagitau kan, nanti melepas :)

Anonymous said...

The reason untuk stabil tu tepat dan wajar. Mungkin bukan jodoh. Ha, lagi satu, lelaki bukan taknak cakap apa yg dia rasa. Sometimes we tell you from our eyes,our deed. But,most of you, didnot take it well. Ahaha. One more, as a man, nak proposed the girl, of course nak proposed dlm the best condition ever! Woman, as usual, hard to make them understand. Ok, take care blog owner. Nice to read!

husnataqwa said...

;)

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.