♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Sunday, May 03, 2009

perjuangan yang hampir tamat di bumi DQkali ini..pagi ini..kaki akan melangkah ke DQ..kali terakhir sebagai pelajar DQ..2minggu akan datang imtihan akan dihadapi dengan sungguh2..tak de lagi istilah untuk bermaen,melepak..ini adalah penetuan..satu perjuangan yang terakhir di bumi barakah Darul Quran..
Kadang2 rase gembira..tapi kadang2 rase sedih sangat..tempat yang baek ini telah menyatukan kami pelajar persijilan G9..meskipon selepas ini kebanyakan nye ke UIAM PJ maybe ade jugak yang ke UIAM NILAI..namun semua nye takkan same seperti ikatan yang kite jalin di DQ..sayu memikirkan dimanakah kite nanti?Setiakah kite pada sebuah janji?berkorban pada jalan Ilahi??
atau ade yang terpesong dari kebenaran hakiki??mungkinkah ana orang yang tergelincir pergi??
segala kenangan yang pernah terpahat di memori..jangan biarkan ia pergi..tapi pahatlah dihati..seindah kenangan dan mahabbah yang terlakar di sanubari..

18 MEI 2009-22 MEI 2009
exam final year

10 JUN 2009
daftar masok ke CFS UIAM

masing2 akan membawa haluan masing2..
meskipon matlamat adalah same..
namun jalan yang diambil mungkin berbeza2..
banin banat GEN9 di UIAM KUANTAN
pernahkah akan berulang kenangan seindah dan semanis ini??
sayangnye meninggalkan sebuah bumi yang mendidik dan mentarbiah jiwa menjadi manusia..
tempat jatoh lagikan dikenang..inikan pula tempat tersematnya sebuah alquran..
subhanallah..
dalam kesebokan iadah yang semakin hari semakin banyak..semakin besar taklifat..
lupe yang kite tidak punya banyak mase untuk menambah saqofah sebelom masok ke gerbang dakwah yang mencabar...:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

No comments:

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.