♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Wednesday, September 29, 2010

Rindu Pada Ibu





Memang saya buat post ni untuk ibu saya. Memandang waktu kecik-kecik, ibu saya ajar saya dan abang kakak saya lagu ni. tak percaya? Kitorang boleh buat persembahan choir kalo nak tengok. Datang lah rumah. tapi kena datang waktu semua orang ada. Time raya dua tahun sekali je lah sume orang ada. Huhu. Memang susah nak gather sume adik-beradik. takpe, waktu gather hari tu, kami dah nyanyi dah lagu ni kat Ibu. Tanda kasih sayang yang tiada terperi.


*Ibu, terima kasih sebab sudi layan semua karenah anak-anak ibu yang tujuh orang ni. Dari yang sulung, sampai yang bongsu, masing-masing ada perangai masing-masing. Tapi ibu tetap nak mengalah, Ibu tetap tak jemu nak layan semua karenah kami. Terharulah Ibu! Ibu memang terbaeek!!


Terima kasih jua Ibu atas doa dan sms semangat dari ibu sepanjang anaknda menempuh peperiksaan. Tiada apa yang lebih membahagiakan anaknda selain daripada doa dari seorang Ibu buat anaknda.


**suatu hari nanti nak jadi Ibu Mithali jugak ***


Memancar sang suria menyinar cahayanya


begitulah berseri wajah ummiku sayang


aku sayang ummi


ummiku sayang ummi


sayang sayang ummi


ummiku sayang


walaupun ummi letih


mengasuh kami ini


namun masih tersenyum


menyejukkan hati


aku sayang ummi


ummiku sayang ummi


sayang sayang ummi


ummiku syang


bila pulang sekolah


ummi sambut kami


sembahyang sama ummi


alhamdulillah


aku sayang ummi


ummiku sayang ummi


sayang sayang ummi


ummiku sayang


ummiku sayang


kaulah serikandi


berkorban selalu untuk kami


ummiku sayang


kau ibu mithali


semoga allah kan berkati


aku sayang ummi


ummiku sayang ummi


sayang sayang ummi


ummiku sayang




Bingkisan dari : Anak Solehahmu..


:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

6 comments:

dtctve ^,^ said...

anak yang solehah, penyejuk hati ibu bapa. sejuk perut ibu mengandungmu.. take good care. jaga kesihatan elok2 ye..
anda disayangi segenap orang di sekeliling anda, tiba masanya anda menyayangi diri anda..
anda melakukan pelbagai perkara membahagiakan ibu ayah anda,
jaga kesihatan anda, ibu ayah pasti lebih gembira...
sayang awak sangat..
my strong soul~

dtctve ^,^ said...

anak yang solehah, penyejuk hati ibu bapa. sejuk perut ibu mengandungmu.. take good care. jaga kesihatan elok2 ye..
anda disayangi segenap orang di sekeliling anda, tiba masanya anda menyayangi diri anda..
anda melakukan pelbagai perkara membahagiakan ibu ayah anda,
jaga kesihatan anda, ibu ayah pasti lebih gembira...
sayang awak sangat..
my strong soul~

nurulhusna said...

my strong soul~~

dtctve ^,^ said...

ibu awk suruh amik science, awak amik. ibu suruh blaja uia, awak blaja. ibu sruh tu suruh ni semua awak buat. awak menyenangkan hati seorang ibu ayah dan adik beradik.. tak rasa ke ibu lebih gembira kalau awak sihat? sakit tak bererti nak mati, jadi hidup kita panjang lagi..
nati apa2 perkembangan oct nati, bagitau yeap..
love to hear u are ok, my strong soul..

nurulhusna said...

im ok~

haik!
Ogenki deska?
haik!!
insya allah~~~

dtctve said...

Des....ka...!!

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.