♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Wednesday, February 23, 2011

Allah memberi bila Dia mahu.


Allah memberi bila Dia mahu. Tapi sebagai hamba, kita perlu meminta. Bacalah dengan nama Tuhanmu.

Jangan berhenti menadah tangan dan berdoa.

Dan berdoalah benda yang baek-baek.

Allah mahu beri kejayaan. Tapi kita tetap kena memohon doa padaNYA.

Kerana itu fitrah hamba.



Erk. Tak jadi menulis panjang-panjang. Stuck. Iingat masih boleh menulis, tapi tak dapat. Tangan kanan tak boleh berfungsi dengan baek. Sebelah tangan tak mampu nk menaip. Alhamdulillah, tidak berlaku sewaktu dalam fatrah exam. Pandai cari masa untuk sakit rupanya Encik Tangan ni. J Alhamdulillah. Doakan saya cepat sembuh. Mood lepas exam dah rosak. L

Apapun,

Allah memberi bila DIa mahu. Dia mahu saya sakit, maka Dia beri. Dan Dia menarik kembali bila Dia mahu. Maka, saya Cuma ada doa untuk mohon yang terbaek dariNya. Kerana itu fitrah manusia, meminta pada yang lebih berkuasa. Allah, sembuhkan tangan ini dan beri yang terbaek buat hamba ini.



Allah memberi. Allah menarik kembali.

Maka bersyukur pada setiap nikmat mahupun ujian yang datang bertandang. J

Kepada yang masih strive untuk paper exam yang belum habis, all the best. make it well.

Ok. Memang tak mampu dah. Terpaksa berhenti disini. Walau rasa banyak nak cakap. ………
salam kejayaan buat semua from garden of knowledge and virtue.


:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

18 comments:

Anonymous said...

syafakillah :)

Anonymous said...

get well soon~

serikandi said...

GWS!

nurulhusna said...

jazakumullah semua orang..

sarah said...

kesiannya.. patut nampak kat klinik pun tadi.. take care

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nurulhusna said...

jgn tulis lagi boleh tak?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nurulhusna said...

jangan tulis pelik2 kat sini. harap maklum..

nurulhusna said...

sarah- aah.. tapi p jumpe doktor walau servis kat klinik tu mmg tak best. sabar je lah. esok depa suro p PPUM. macam malas.. =)

sarah said...

tapi sorang je ke pergi tadi? kesianny....kak husna jangan nakal2..

nurulhusna said...

ehh. tak nakal pun. bese la tu. dah biasa sorang2. =)
rakib atid ada kiri kanan menjaga. ;agipun klinik je pun. dah biasa lah.
nanti dah berdua nanti bole la nak selalu nampak berdua. =)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nurulhusna said...

saya minta maaf. saya terpaksa delete komen2 yang tak sesuai dibaca umum. harap maaf. kepada penulis komen yg saya tatau awak siapa, dont mess my site with those words. huh.

mujahid islam said...

if i got u i will never let u go..

sarah said...

ecee.. berdua tu.. bila lagi nk berdua..
ok la kak, take care taww. sabar je laa layan secret admire tu. makin dilayan makin menjadi2 tu kak. biar je dia nak tulis apa. ;p
kak,jangan lupe makan ubat.
erk, nape akak selalu tak on yM akhir2 ni.. rindu nk borak kat YM..

nurulhusna said...

=) syukran sarah. Jazakillah..

klo sarah nak chat, BUZZ je. kot-kot ade orang reply walau offline, nasib baek tuh. =)

Nur Husna said...

bahaya deh kak husna, secret admire. if i got u, i'll never let you go. heheheh

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.