♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Wednesday, November 14, 2012

Take 5 @ hometown. ;)


Such a hectic weeks after the mid break. The mid term paper, the grand program on this December, and so on. Perhaps, this is such a way to regain more energy to go on without fatigue on the next and next weeks. ;)

jangan jadi sampai macam ni. So, better take 5 dulu. ;)


A lot of presentation. Sampai rasa tak cukup nafas nak prepare for presentation. Selepas satu, satu, satuuu presentation. Dan berhasrat, nak perform dalam semua presentation. So, kena work hard. ;)

Tapi kalau presentation non-stop, memang rasa macam nak pengsan dan terjeluak. Adehh =.='

Sambil menyelam minum air. ;)
Sambil menziarahi keluarga yang baru ditimpa musibah Jumaat lepas.
Sambil meraikan tahun baru bersama keluarga.
Sambil menjenguk baby baru, Anissofea di Kelantan.
Sambil menarik nafas segar untuk minda yang lebih gempak.
Sambil menjenguk program besar di bumi Kelantan.


Semoga semuanya mendapat keberkatan dari ALLAH. ;)

A friend said, "You are too much fatigue. Go and take your rest. Rehatlah."

Istilah 'REHAT' kelihatan begitu menakutkan. Istilah 'TAKE 5' mungkin lebih sesuai.

Kalau dalam lecture 3 hours, bila lecturer cakap, "Ok, take 5!"

Semua orang gembira. Pergi toilet basuh muka, betulkan tudung. Pergi HEALS Shop beli air, beli nuget. Semua tujuan yang dibuat waktu TAKE 5 tu untuk segarkan diri sebelum another half lecture yang tough.

Same goes to these situation.

Take 5 ni kena guna sebaek mungkin untuk recharge energy dan menjadi lebih bertenaga untuk bertahan. Bukan untuk separuh masa lagi, malah mungkin lebih lama dan lebih tough berbanding sebelumnya. ;)




Seronok dapat balik. Walaupun ada ramai yang lagi lama cutinya. Tadi lecture kat KAHS, sunyi saja UIA ni, semua dah balik kampung, bergembira dengan keluarga. Ohh, saya bakal menjejak mereka. ;)

Oh ya, take 5 ni bukan tandanya futur, putus asa, lembik. Semua orang perlukan rehat. Robot pun kalau kerja tak henti-henti, boleh jeng krengg. ;)
Same goes to people. Need some rest. The best rest, of course, at home. Ada peluang untuk balik kampung, disamping tanggungjawab nak ziarah Ibu Ayah selepas musibah. ^_^



Ok, let me take 5. ;)

See you again and again later on. ;)


:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

7 comments:

mates said...

the best presenter sokmo dah kak husna. bagi peluang orang lain pula nak kena puji kat lecturer. huhu

Anonymous said...

walaupun tak prepare, daebak always!

husnataqwa said...

Alhamdulillah, kebetulan jah tu lecturer puji. ;)

Takpe, lets strive for the best. ^__^

maisarah said...

Hai awak. Haveva nice take five. See you soon with love..

Srikandi permata said...

Assalamualaikum..
sokong entry nie..^_^

Anonymous said...

Assalamualaikum.
Sayang penulis entry ni. ^_^

Anonymous said...

Demam pun kuat lg g meeting. Bwk2 brehat kak... Gane nk kebah dmm tu,tuan dia lasak sgt..

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.