♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Friday, May 24, 2013

Tomorrow, my first paper.

Dup dup.

"Esok first paper kan?"

"Haah,haah."

"Ready?"

Dup dup.

Pernah tak anda ke dewan exam dalam keadaan yakin anda sudah sedia?

Mungkin pernah,zaman sekolah dulu. Zaman hadap buku macam orang gila. Muntah pun keluar buku. Zaman sekolah, zaman dapat gelaran kaki study.

Sekarang, dapat gelaran jugak. Gelaran kaki meeting, yang tak pernah ada kat bilik melainkan selepas pukul 12 malam. Huh!

Pernah sekali saya buat perumpamaan sewaktu dalam kereta, selepas ada orang umumkan pernikahan.

"Kahwin ni, memang sampai bila pun kita rasa tak ready. Macam exam lah. Korang masuk dewan exam,korang habeh study dan ready ke? Tak jugak kan.. Tapi result exam,hoh, dean list.."

Sebab kita rasa kita tak ready, tapi usaha kita baca buku,study, buat latihan,hanya akan terbukti bila kita lalui exam tersebut.

Eh,macam tade kaitan pula.

Saya sedang khusyuk study. Whatsapp family berbunyi notification non-stop. Saya abaikan. Kena fokus,fokus..

Bila habes satu topik,saya akan amek tablet, check fb, whatsapp dan update blog macam sekarang.

Terharu tengok abang kakak nak buat gathering dan solat hajat untuk adik kesayangan ini. ;)

Rasa bertambah semangat nak study.

Terimakasehku ucapkan..

Published with Blogger-droid v2.0.10

:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

1 comment:

Wardatul Jannah said...

Assalamualaykum.
:)
Selamat mnghadapi imtihan ^_^ ya ukhti.
Bittaufiq wannajah,
In Shaa Allah.

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.