♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Saturday, July 27, 2013

Tolonglah pakai stokin. ^^

Saya merayu kepada semua sahabat perempuan saya agar memakai stokin.

Dari atas, tudung dah OK, baju dah longgar dan tutup aurat, tapi tang kaki, tak tertutup.

Suka saya ingatkan, KAKI JUGA AURAT, yang WAJIB ditutup. 



Rugi sangat kalau kita dah tutup dari atas sampai bawah, tapi stokin LIAT sangat nak pakai.

Buat yang tak tahu kaki itu aurat, moga post ini sebagai pemberitahuan.
Buat yang sudah tahu kaki itu aurat, tapi tetap tak nak pakai stokin juga, saya kira post ini jadi peringatan keras. Ingatlah murka ALLAH kepada orang yang tahu tetapi tidak mengamalkannya.

*stokin harganya cuma RM5, tapi pahalanya SUBHANALLAH! Tak ternilai dengan RM5 tu. Panas sikit takpe kat dunia, kat akhirat hidup kita jauh lebih lama.


Status FB saya hari ini berbau agak kontroversi. Ada orang kata saya sedang 'smash' sahabat perempuan saya. Tidak mengapa, jika ada yang terasa di'smash', saya tidak kisah. Yang penting, maksud yang ingin saya sampaikan, diambil ibrah (pengajaran) buat semua.

Bukan saya benci, saya menulis kerana saya sayang. Saya sayang pada sahabat-sahabat perempuan saya. Bukan bererti saya mengatakan, "Hoh, akulah wanita yang paling baek!". Juga bukan begitu.




Saya cuma mahu kita semua, tiada seorang pun yang terkecuali, sama-sama menempah syurga ALLAH dengan menjadi mar'ah solehah (wanita solehah) yang mana harganya lebih mahal dari dunia dan seisinya. 

Saya kecewa. Melihat ramai sahabat perempuan saya memakai tudung cantik litup menutup dada. Baju pula sudah sempurna longgarnya. Tapi sayang, stokin seolah dilupakan.


Suka untuk saya bertanya, "kaki itu aurat bukan?"


Saya yakin sekali, jawapan kita tentu "YA!"


Mungkin ada segelintir yang tidak tahu bahawa kaki itu aurat. Jika tidak tahu, anggaplah post ini sebagai pemberitahuan. 


Bagi yang tahu, mengapa tidak memakai stokin?


Alasannya mudah. Tak selesa, panas. Malah ada alasan yang lebih parah, "tak cool lah."


Saya tertanya sendiri, apa erti cool bagi kita?


Kalau tak pakai stokin, tak tutup aurat, macamana nak cool di akhirat?


Kalau nak cool sangat, make sure cool both side la sister, dunia dan akhirat. Baru OSEM!

Sister,

bila tak pakai stokin, 
tendency untuk betis (tibia fibula) terselak juga sangat tinggi. 
Memanglah stokin tu dipandang rendah.
Apalah sangat sekadar sepasang stokin yang harganya RM 5 berbanding tudung yang dipakai harganya RM30!
Tapi, ketahuilah bahawa RM5 tu bakal melindungi kaki anda, betis anda dan boleh jadi lutut anda!

Sister,

bila tak pakai stokin,
memang rasa bangga.
Boleh tayang kaki yang cantik kat semua orang.
Tapi tahukah kalian,
lelaki soleh tak tergoda pun dengan kaki yang cantik terdedah.
Sebab ia MURAH.
Benda mahal ni tertutup.
Dah didedahkan dengan murah.
Oh, MURAH!
Ada ke orang yang mahukan benda murah?
Pergh, konfem lelaki soleh tak pandang! ^^

Sister,

Saya cakap ni sebab saya sayang.
Saya nak semua sahabat saya disayangi ALLAH.
Diberkati ALLAH. 
Diredhai ALLAH.
Nanti masuk SYURGA ALLAH.

Sister, 

tahu tak?
Baru ni saya dengar Ustaz cakap dalam TV,
Ustaz ceritakan keindahan syurga..
Subhanallah sister..
Indahnya syurga.
Tak terbayang rasanya keinginan nak berada dalam syurga.

Sister,

kalau nikmat syurga tak mampu buat kita eksaited nak tutup aurat,
bayangkan pula neraka.
Azabnya MASYA ALLAH!
Seksa sister..
Seksanya hanya ALLAH yang tahu.


Tutuplah aurat dengan sempurna. 

Biarlah sedikit tidak selesa di dunia,
asalkan bayarannya di akhirat kelak adalah syurga.

Seronok tau tutup aurat sempurna ni.

Kat dunia dapat suami soleh.
Kat akhirat dapat hidup dalam syurga. 
Pokoknya, kita dapat redha yang Esa! :)

Saya rasa gembira sangat kalau sahabat saya tutup aurat. Nanti di akhirat, kita berjiran dalam Syurga, nak tak?

Saya dengan Geng Power Rangers, selalu berangan-angan nak duduk berjiran bila kawin nanti.

"Nanti senang kalau suami saya pergi kerja, awak temankan saya."
"Nanti saya masak, saya hantar makanan kat awak."
"Nanti kalau saya merajuk dengan suami, saya cari awak."

Indahnya angan-angan untuk hidup berjiran dengan sahabat.
Bayangkan hidup di syurga nanti macamana?
Tentu lebih indah. ^^

Seronok kan? Kan?

Saya tak tahu lagi apa motivasi yang lebih baek untuk saya cairkan hati awak supaya tutup aurat dengan sempurna. Saya yakin, syurga dan neraka adalah motivasi yang paling tepat.

Awak, jom kita berubah.

Stokin RM5. Kalau awak tak mampu beli, awak PM/SMS saya. Saya berbesar hati nak sponsor satu pasang stokin untuk awak. Saya tak kaya, tapi RM5 insya ALLAH saya affordable. Dan tak kisah pun nak spend RM5 untuk awak masuk syurga dengan saya. ;)

Kan kan?

Penulis dhaif,
Husnataqwa.
Yang nak masuk syurga sama-sama. ^^
:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

7 comments:

Sha said...

terima kasih atas peringatan ini..

Anonymous said...

Kalau aku nampak perempuan pakai stokin nafsu seks akan naik apatah lagi waktu buka kasut...

Anonymous said...

sama macam anon atas..aku nampak perempuan pakai stokin muslimah tu aku rasa sangat terangsang..aku rasa nak cium2 kaki diorg..msti busuk2 kan..

Anonymous said...

Aku pernah buka kasut converse seorang gadis dan cium kaki dan bau stokin putih dia...dan ajak dia beromen akhirnya pancut juga...aku dan dia mandi peluh stokin dia basah dan kami tidur sehingga kul 2pagi masak mi bagi dia makan...selepas makan kenyang barulah dia bagi stokin kat aku....dan aku hidu sambil melancap.....syoknye

Anonymous said...

Memang aku suka tengok perempuan pakai stokin...juga aku ajak bersetubuh syoknye....

Anonymous said...

Samalah juga dengan aku.....ada seorang gadis pakai kemeja t seluar jean longgar dan berstokin warna putih berkasut sukan pula...aku nuka kasut dia secara tiba2...dia terkejut muka tunduk rasa malu...aku angkat kaki dia hidu stokin agak bau masam sikit...lalu aku ajak dia masuk rumah tiba-tiba dia buka seluar ajak aku beromen...rupa-rupanya dia dah pernah beronani dia dengan aku auka socks fetish...

Anonymous said...

Ish engkorang tak senonoh betullah....Jenis suka bau stokin wanita....

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.