♥♥♥ Follow me ♥♥♥

Wednesday, November 20, 2013

Toward the end of semester

5 weeks left before the study week.

Tengok belakang. 11 minggu yang sebelumnya. Bagaimana kita isi?

Kakak usrah kata, kalau nak tengok masa depan macamana, tengok masa lalu.
Kalau masa lalu kita isi dengan baik, insya ALLAH masa depan kita cerah.
Kalau masa lalu kita isi dengan tido, macamana nak dapat excellent dalam exam?

Saya tersenyum.

Terasa masih segar kenangan menyambut kedatangan adik-adik baru ke UIA Kuantan.

Minggu lepas pula menghadiri pesta konvo di UIA Gombak.

Hidup ini sebuah perjalanan yang pantas. Hanya mereka yang pandai menjaga masa yang akan menikmatinya dengan baik.

Nak habeh semester ni, assignment memang banyak. Tak menang tangan dibuatnya.Expected. Memang dah agak, sebab setiap kali nak habis sem memang macam ni. Bertabahlah.

Kadang-kadang, bila kita tahu keadaan 'macam ni' akan berlaku, sepatutnya kita LEBIH BERSEDIA. Inilah yang orang tua-tua bilang, sediakan payung sebelum hujan.

Have nothing to be wrote. Just wanna say pray for me and lets us move for a better place. Insya ALLAH. ^^

Regards,
Husnataqwa.
:: "Allahumma faqqihna fiddin, wa 'allimna takwil, wahdina ilas sawa'is sabiil" ::


:: Ya Allah, kurniakanlah kami kefahaman yang mendalam tentang ilmu agama, dan ajarkanlah kepada kami ilmu yang boleh memahami sesuatu yang tersirat, dan tunjukkanlah kepada kami jalan yang sebenar2nya. :) ::

3 comments:

Seri Selaseh said...

cam cikgu2 selalu pesan... kena pandai urus masa. Masa tak tunggu kita.

Zinedine Zaiddin said...

Kalau masa2 lepas diisi dengan kegiatan2 berfaedah, ulang kaji, study group, tak ponteng kelas..insya Allah result pun baik :)

From: Bila Karipap Boleh Bercakap

Fariha Abdullah said...

Assalamualaikum .selamat pagi…hari jumaat yang penuh barakah…
Jemput baca post saya yeaahhh…

1. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/10/biovelocity-sleep-mate-selimut-cahaya.html
2. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/testimonibiovelocity-sleep-mate.html
3. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/suntik-untuk-cantik.html
4. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/06/top-leaders-circle.html
5. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/kutu-biovelocity-sleep-mate.html

btw,jom join segmen salam kenal dari saya di sini yaaa

http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/segmen-salam-perkenalan.html


semoga Allah dapat membalas jasa2 anda semua….terima kasihh :)

About Me

My photo
a very normal and 'serba kekurangan' person. sedang mencari dan menuntut ilmu Allah. Masih banyak kekurangan yang tidak perlu dicari, akan terzahir dengan sendiri.